Stekt ris m/ kylling og skinke:
ca 20 min (1-2 personer)
1 kylling filet eller halv reven kylling
4 skiver med pålegg skinke som kuttes opp(skinke på boks funker og, men det har eg sjeldent)
1 egg
ris, helst kald
1-2dl amerikansk grønsaks blanding (frossen)
soya saus
salt
olje til steking
1: Ha ferdikokt (tidligere på dagen/dagen før) ris til 2 personer (se pakken)(eg bruker og ofte varm ris). Stek kylling fileen på forhånd, og riv den opp i passende biter(eller kutt den før den stekes) Denne steker eg i vanlig stekepanne og krydrer den litt med salt og pepper.
2: Finn fram wok panna sett den på varme og ha i ca 2ss olje. Eg tiner ikkje grønsakene så eg slenger dei oppi først. Etter ca 2 min slenger eg oppi den revne kyllingen og skinke. Så en runde og to med soyasaus. Ha i risen og la det kose seg litt.
3: Grav et hull ned til bunnen av wok'en og knekk egget oppi der. Skramble mens det ligger i bunnen av wok'en, og rør det inn i resten av blandingen når det ser stekt ut.
4: Smak så til med så mye soyasaus du vil ha, eg liker et par ekstra runder med det :) Om ønskelig smak til med litt salt, men soyaen gjere som oftest susen for meg :)
5: Sleng over på fat, og nyt :D
Tips: Noen ganger tar eg litt fiskebuljong oppi vannet når eg koker risen. setter go smak :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar