fredag 7. januar 2011

Snaksen kylling rett.

Denna fant eg på matprat.no. Den e perfekt til lørdagskvelden. Kjapp og enkel rett. Kyllingen blir saftig og smakfull. 

   
Sprøstekt kylling gratinert med Ost og chips:
4pers (30 min)

4 kylling filèer
75g salt chips                            
3dl ost
4ss smør
paprika krydder
pepper

1: Sett ovnen på 200 grader. 

2: Knus chipsen i en pose, ha oppi ost, pepper og paprika krydder. Fang luft inni posen og rist godt til alt er blandet.

3: Legg kyllingfiletene i en smurt ildfast form, beregne litt avstand mellom hver. Pensle filetene med smør. Fordel potetgull- og osteblandingen over filetene og klem paneringen over og rundt. Drypp resten av smøret over. 

4: Stek midt i ovnen i ca 25 min, til paneringen er gyllen brun. Pass på at kyllingen er gjennomstekt, noe som er viktig når det gjelder kylling. 

5: Siden dette er en litt fet rett, er det godt med salat og kanskje rundstykke til, men eg har og prøvd den med både ris og pommes, fungerer fint. Men salat er min favoritt.

Tips: kan og bruke andre typer chips. Og ikkje ta av med for mykje panering. Kan fort bli for mye av det gode :P

2 kommentarer:

  1. Hmmm, kanskje ein ide for lørdagskosen til helga ditta... :)

    SvarSlett
  2. ja gjer da.. den e knas go :)

    SvarSlett