tirsdag 23. august 2011

Lavkarbo lasagne!!! Faktisk godt!

Hei hei.
Ferdig resultat
Nå om dagene så bor eg hjemme hos foreldrene mine når eg ikkje er på hybelen i Bergen. Ofte står eg for matlagingen. Dei har nett hatt ei helvetesuke med sånn derre slankesuppe sak. Heilt grufull suppe.. Men no er dei ferdige og vil spise sunne måltider. Eg har laga nett da som passer meg til no, men fikk i går et ønske om å fjerne karbohydrater.. Så Tove adlyder og suser ut på nettet. Her er det eg fannt.

Lavkarbo lasagne (1 time 4personer):

* 400gr karbonadedeig
* 2 squash
* 1 gullerot
* 1 løk
* 1 fedd kvitløk
* 1 boks opphakkede tomater
* 1,5dl fløte
Dagens salat
* halv pakke norvegia ferdigopphøvla ost
* krydder av ønske, eg brukte litt salt, pepper og basilikum
* salat etter ønske

1. Skrell skallet av squashen (må ikkje, eg bare synest det såg finere ut) så bruker du en ostehøvel og lager lange flate høvlede squash biter. eg valgte å ikkje bruke den bløte kjernen. Så la eg alle strimlene utover kjøkkenpapir og drysset litt salt over. Dette trekker ut vannet av squashen. La de ligge å kose seg.
200grader 30 min

2. Kutt løk og gullerot i små biter, hell olje i steikepanna og la dette surre 1 min før du legger kjøttdeigen oppi og hakker den i passende biter. Steik til kjøttdeigen er brunet og tørk vekk vannet som siver ut med kjøkken papir. Salt peppre og basillikum, knert et fedd kvitløk oppi med kvitløkpresse. Rør rundt og sleng oppi boksen med tomater. Dette skal koke inn i minst 10 minutter.

3. Mens kjøttsausen koker, hakker du opp salat og tørker av saltet og vannet som squashen har på seg. Spray en ildfast form med olje eller formfett.
Nydelig resultat

4. Begynn med "lasagne" squashen i bunnen. hell så et lag med kjøttsaus, neste lag squash osv. samme hvilket lag du avslutter med. Hell så over 1,5dl fløte og dryss osten over.

5. Sett lasagnen i ovnen på 200grader i 30 minutt.

Ferdig og server!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar