Ferdig resultat |
Lavkarbo lasagne (1 time 4personer):
* 400gr karbonadedeig
* 2 squash
* 1 gullerot
* 1 løk
* 1 fedd kvitløk
* 1 boks opphakkede tomater
* 1,5dl fløte
Dagens salat |
* krydder av ønske, eg brukte litt salt, pepper og basilikum
* salat etter ønske
1. Skrell skallet av squashen (må ikkje, eg bare synest det såg finere ut) så bruker du en ostehøvel og lager lange flate høvlede squash biter. eg valgte å ikkje bruke den bløte kjernen. Så la eg alle strimlene utover kjøkkenpapir og drysset litt salt over. Dette trekker ut vannet av squashen. La de ligge å kose seg.
200grader 30 min |
2. Kutt løk og gullerot i små biter, hell olje i steikepanna og la dette surre 1 min før du legger kjøttdeigen oppi og hakker den i passende biter. Steik til kjøttdeigen er brunet og tørk vekk vannet som siver ut med kjøkken papir. Salt peppre og basillikum, knert et fedd kvitløk oppi med kvitløkpresse. Rør rundt og sleng oppi boksen med tomater. Dette skal koke inn i minst 10 minutter.
3. Mens kjøttsausen koker, hakker du opp salat og tørker av saltet og vannet som squashen har på seg. Spray en ildfast form med olje eller formfett.
Nydelig resultat |
4. Begynn med "lasagne" squashen i bunnen. hell så et lag med kjøttsaus, neste lag squash osv. samme hvilket lag du avslutter med. Hell så over 1,5dl fløte og dryss osten over.
5. Sett lasagnen i ovnen på 200grader i 30 minutt.
Ferdig og server!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar